вторник, 10 марта 2015 г.

Позовна заява, торговельна марка ASOS, частина 1

Публиковать буду частями, т.к. документ большой.
Итак, поехали.
-----------------------------------------------------------------------------
Солом'янський районний суд м. Києва
03680, м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25.
Позивач: АСОС Плс,
№1 Кінгсвей, Лондон, WC2В, Велика Британія
Представники позивача: Дубинський Михайло Ілліч,
Коваль Антон Миколайович, Сопільняк Вікторія Юріївна,
адвокати Патентно –юридичної Агенції «Дубинський і Ошарова»
01033, Україна, м. Київ, вул. Жилянська 37, 3-й поверх
Адреса для листування Позивача:
Патентно –юридична Агенція «Дубинський і Ошарова»
01033, Україна, м. Київ, вул. Жилянська 37, 3-й поверх
Відповідач 1:Державна служба інтелектуальної власності України
Україна, 03680, МСП, м. Київ, вул. Урицького, 45
Відповідач 2:Товариство з обмеженою відповідальністю Лейбл»,                                                                   65007, Україна, м. Одеса, пров. Волжський 3, офіс 18
Відповідач 3: Товариство з обмеженою відповідальністю                 «Українські торговельні марки»
03087, м. Київ, вул. Єреванська, 18-А, кв. 17
Відповідач 4:  Добрянський Валентин Олександрович
03058, Україна, м. Київ, вул. Генерала Тупікова, б 14-А, кв. 112
Відповідач 5: Товариство з обмеженою відповідальністю «Хостінг Україна»
03065, Україна, м. Київ, бульв. Лепсе, 4, корпус 1, офіс 421

№ 141215/12863 від 15 грудня 2014р.


ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання торговельної марки «АSOS» добре відомою в Україні, визнання свідоцтва України № 173136 на знак для товарів і послуг «АSOS» недійсним,  припинення незаконного використання добре відомої торговельної марки «АSOS» в доменних іменах asos.ua, asos-asos.com.ua, передачу доменів asos.ua, asos-asos.com.ua на користь АСОС Плс

10 липня 2013 р. Державна служба інтелектуальної власності України (надалі за текстом  “Відповідач 1”) зареєструвала торговельну марку АSOS для послуг 40 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг (МКТП) і видала свідоцтво України № 173136 на ім’я Товариства з обмеженою відповідальністю «Лейбл» (надалі за текстом - “Відповідач 2”). При цьому, 40 клас МКТП, для якого зареєстроване свідоцтво України № 173136, включає наступні послуги: «Обробляння матеріалів; барвлення (фарбування); виробляння енергії; переробляння відходів; обробляння води; вулканування (обробляння матеріалів); гальванопокривання; гальванування (цинкування); наймання (прокат) генераторів; гончарні роботи; гравіювання; обробляння деревини; зрубування і розпилювання дерева (лісу); дрібнення; друкування; друкування літографічне; друкування малюнків, креслеників тощо; друкування офсетне; друкування фотографій; забивання тварин; заморожування харчових продуктів; знезаражування небезпечних матеріалів; золочення; золочення гальванічне; послуги зубних техніків; інформування щодо обробляння матеріалів; кадміювання; обробляння кіноплівки; книгооправні (палітурні) роботи; ковальські роботи; копіювання кчючів; послуги з кріоконсервації; лазерне розмічання; ламінування; лимарні (шорно-сідельні) роботи; лискування абразивами; лудіння; лиття металів; обробляння металів; металування (покривання металами); міднення; міднення котлів; млинарство; монтувальні (складальні) роботи на замову; набивання опудал; наймання (прокат) пристроїв для кондиціонування повітря; наймання (прокат) пристроїв для опалювання приміщень; намагнічування; нищення сміття і непотребу; нікелювання; обрамовування художніх виробів; обробляння нафти; обробляння остаточне; обробляння паперу; остаточне обробляння паперу; паяння; переробляння сміття і відходів; пиляння (пилорамне); послуги щодо піскоструминного обробляння; вичавлювання (товчення) плодів; дезодорування повітря; освіжання повітря; очищання повітря; проявляння фотоплівок; рафінування; склодувні роботи; сортування відходів та вторинної сировини (переробляння); спалювання сміття і непотребу; сріблення; стругання (верстатне): термообробляння металів; тонування шибок покривами; трафаретне друкування; фотогравіювання; фотографічне набирання; фрезування; копчення харчів; консервування харчових продуктів та напоїв; шліфування; шліфування оптичного скла». Це підтверджується інформацією щодо дії вказаного свідоцтва України, наведеною в офіційній базі даних «Зареєстровані в Україні знаки для товарів і послуг» на сайті Відповідача 1, а також офіційною публікацією про видачу даного свідоцтва Відповідачу 2, що була здійснена у офіційному бюлетені «Промислова власність» № 13 за 2013 р. (Додатки № №1,2).
Також в відкритій Інтернет-базі даних UАNІС, доступ до якої знаходиться на сайті Товариства з обмеженою відповідальністю «Хостмайстер», міститься інформація, щодо реєстрації доменного імені asos.ua. (надалі за текстом - «Домен»). Згідно інформації з даної бази (Додаток № 3), доменне ім’я asos.ua було зареєстроване 15 липня 2013 р., реєстрантом (власником) вказаного доменного імені є Відповідач 2, а реєстратором - Товариство з обмеженою відповідальністю «Українські торговельні марки» (надалі за текстом - «Відповідач З»).
За адресою Домену asos.ua Відповідач 2 розмістив свій сайт, на якому знаходиться інформація щодо пропонування до продажу брендового одягу всесвітньо відомих торговельних марок  «TIFFANY&CO.», «NIKE», «MANGO», «BURBERRY», «ADIDAS», «Calvin Klein», «ARMANI JEANS», «BOSS», «ECCO», тощо. Зокрема, наведені форми замовлення вказаного одягу для чоловіків та жінок за різними стилями (спорт, романтика, кежуал, діловий), розмірами, тощо. Це підтверджується сторінками з сайту http://asos.ua з мережі Інтернет, а також сторінками з сайту http://ain.ua. на якому зазначалася інформація про відкриття з 15 січня 2014 року в Україні Інтернет-магазину Відповідача 2 Asos.ua. “не пов'язаного з одноіменним міжнародним проектом Asos.com” (Додаток № 4).
Позивач зазначає, що така діяльність Відповідача 2 під торговельною маркою «ASOS» не узгоджується із обсягом правової охорони, наданим Свідоцтвом України № 173136, яка визначається іншими послугами 40 класу МКТП. 
Окрім того, з відкритої Інтернет-бази даних UANIC, доступ до якої знаходиться на сайті Товариства з обмеженою відповідальністю «Хостмайстер», міститься інформація, щодо реєстрації доменного імені asos-asos.com.ua (надалі за текстом - «Домен»). Згідно  інформації з даної бази, а також відповіді Товариства з обмеженою відповідальністю «Хостінг Україна» (надалі - Відповідач 5) на адвокатський запит представника Позивача (Додаток № 5), доменне ім’я asos-asos.com.ua було зареєстроване 06 жовтня 2014 р., реєстрантом (власником) вказаного доменного імені є громадянин України Добрянський Валентин Олександрович (надалі за текстом - «Відповідач 4»), а реєстратором - Відповідач 5. За адресою Домену asos-asos.com.ua Відповідач 4 також розмістив свій сайт, на якому знаходиться інформація щодо пропонування до продажу брендового одягу в Україні. Це підтверджується сторінками з сайту asos-asos.com.ua з мережі Інтернет (Додаток № 6).
АСОС Плс (надалі за текстом - Позивач) вважає, що державна реєстрація торговельної марки АSOS  за свідоцтвом України № 173136 від 10 липня 2013р. була здійснена із порушенням вимог чинного законодавства України, порушує його права та охоронювані законом інтереси на добре відому в Україні торговельну марку АSOS відоме в Україні комерційне (фірмове) найменування, раніше зареєстровану тотожню торговельну марку за Свідоцтвом України № 144878 від 26 вересня 2011 р. Також Позивач вважає, що реєстрація Доменів asos.ua, asos-asos.com.ua відбулась з порушенням його майнових прав інтелектуальної власності на вказані об’єкти права інтелектуальної власності, а зареєструвавши та фактично використовуючи Домени asos.ua, asos-asos.com.ua, Відповідачі 2,  3, 4, 5 грубо порушили його права інтелектуальної власності на вказані торговельні марки та комерційне фірмове найменування. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий